ALLE,  TIPS

5 TIPS OM EVEN UIT TE BLAZEN

We gaan allemaal soms door een moeilijke periode. Weet dat het leven één lange roetsjbaan is met ups en downs en dat er na elke down weer een up komt. Op momenten dat het leven je een beetje te veel wordt, moet je even uitblazen. Hier zijn 5 tips om dat te doen.

1: Neem een paar dagen rust

Ik weet het, we hebben nooit tijd om te rusten… maar het is zo ontzettend belangrijk! Vaak denken we dat we tijd verliezen door alles even op pauze te zetten… maar je kunt het anders bekijken; blijf je gaan op een lege batterij waar amper nog iets in zit of trek je je even terug om volledig op te laden zodat je met je volle batterij dubbel zo snel en dubbel zo veel gedaan krijgt?

2: Ga offline

Het meeste wat je op je telefoon vindt, beperkt je vaak om vrij te denken en alles op een rijtje te zetten. Er zijn te veel invloeden die je dwingen om je eigen situatie te vergelijken met die van anderen. Er is veel content die je weinig nut bijbrengt. Je mist heus niet veel als je een paar dagen of een paar uur offline gaat. Neem de tijd om die echte innerlijke rust terug te vinden.

3: Vergeef jezelf

Dit is een heel belangrijk punt. Een van mijn beste vriendinnen heeft me deze tip gegeven toen ik zelf in een negatieve fase zat. Je maakt fouten. Je doet soms dingen waar je spijt van hebt. Probeer jezelf niet te hard aan te pakken. In een volgende stap kun je misschien zelfs trots zijn op jezelf omdat je lessen getrokken hebt uit de dingen waar je nu net niet mee te koop loopt. Je gaat vooruit in je leven – dat is al wat telt, toch?

4: Ventileer

Al heb je maar één vriend(in), praat over je gevoel als je het even moeilijk hebt. Ik ga niet vaak het woord ‘moeten’ gebruiken, maar hier kan ik het echt niet laten: je moet praten over datgene waarmee je zit tegen een vertrouwenspersoon. Vrienden (ook partners, ouders, familie… you name it) zijn ervoor. Je leert daarbij diepere lagen van jezelf kennen door je gevoelens luidop te uiten. Noodzakelijk dus.

5: Geef het tijd

Last but not least, je zult je niet opeens weer ‘geweldig goed’ voelen als je net een periode ‘echt niet zo oké’ (of erger) hebt gevoeld. Geef je lichaam, je emoties, je gedachten, je hormonen en dus jezelf de tijd om terug één te worden. Overhaast het niet en wees dankbaar voor elke kleine stap in de richting waar je naartoe werkt.

Persoonlijke ontwikkeling & mindset coach

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *