Dat ik dit durf delen is echt out of my comfort zone…🦋 

Ik was vandaag aan het nadenken over alle dingen waar ik dankbaar voor moet zijn… en dat is héél wat!

Maar soms mag ik/mag je ook niet blind zijn voor de realiteit… Het leven met kinderen is compleet anders dan zonder en ik heb het er soms moeilijk mee om balans te vinden tussen alles geven aan mijn gezin en toch nog genoeg tijd maken voor mezelf. Je kan gewoon niet meer zeggen: “Ik ben ermee weg, doei!” En als je dat dan toch eens doet… dan gaan er amper 5 minuten voorbij zonder aan je kinderen te denken 😅 bij mij is dat toch zo… 

Andy (mijn man) en ik gaan soms 3-4 dagen weg met z’n tweetjes en elke dag heb ik een moment dat ik huil omdat ik onze kleintjes mis 😝 Achteraf lach ik mezelf echt uit, maar het is gewoon een feit dat ik schuldgevoelens en heimwee voel op zo’n momenten. Onterecht misschien wel… Je geniet gewoon op een totaal andere manier en je blijft ALTIJD bezorgd. Waar je ook bent en wat je ook doet.

Het punt is… je mag jezelf herinneren aan al wat je gelukkig maakt. Je moet je focussen op het positieve in je leven en de focus houden op jouw good vibes 😎… maar je mag je echte gevoelens niet ontkennen en je moet er vooral met je naasten over praten. 

Pas zo besef je dat je steun kan halen uit je omgeving en dat je gevoelens geaccepteerd worden. Je krijgt waardering voor je eerlijkheid. Je ziet in dat genieten van tijd voor jezelf echt oké is en dat je je niet schuldig moet voelen. 

Je beseft dat andere mensen ook nood hebben aan pure en onverdeelde tijd voor zichzelf zonder dat daar verplichtingen of wederdiensten aan gekoppeld zijn. Dat kan al genoeg zijn om je sterker te voelen ten opzichte van je schuldgevoelens… 

Het is oké om je niet oké te voelen in je situatie ondanks dat je eigenlijk geen reden hebt om te klagen en het is oké om te blijven bouwen aan het leven dat voor JEZELF perfect is. 

Ik ben heel gelukkig met mijn kindjes en mijn lieve man, maar heel soms… is het een beetje te veel. Heel soms… heel soms heb ik eventjes tijd nodig voor mezelf. Voor mijn vriendinnen. Voor mijn man alleen. Voor 1 van de 2 kinderen in de plaats van allebei tegelijk. Soms, heel soms is het nodig dat we terugkeren naar de basis om op te laden 💓🦋🦋

Als je hebt, kun je geven. 

@boackaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *