positivelifewithbo moet je volgen op instagram om meer geluk en positiviteit in je leven te vinden
ALLE,  MINDSET,  PERSOONLIJK

JE MOET…

Het enige wat belangrijk is, is dat jij geluk vindt in alles wat je op dagelijkse basis doet. Maar hoe kan je weten wat je echt gelukkig maakt? Wanneer vindt je dat?

Je moet…

Je moet brood op de plank brengen

Je moet iets doen wat je graag doet

Je moet zorgen voor anderen

Je moet een goed voorbeeld zijn

Je moet altijd sterk zijn

Je moet al je rollen perfect vervullen

Je moet een thuis onderhouden

Je moet je moet je moet…

Wat moét nu eigenlijk echt?

Pas als de zoektocht naar innerlijke rust voorbij is, kun je je openstellen voor invloeden rondom je die jou écht gelukkig maken.

We worden omringd door verplichtingen en verwachtingen, maar eigenlijk leggen we onszelf te veel druk op. We willen zo graag “gelukkig zijn” en daardoor denken we dat we “alles voor mekaar” moeten hebben…

Het is pas als je vrede hebt genomen met jezelf en de situatie waarin je nu zit, zonder méér van jezelf te verwachten, dat er ruimte is voor groei. Je aanvaardt wie je bent en wat je doet, zonder te denken wat allemaal “moet” – al is het maar voor even…

Je hoeft niet te blijven functioneren in een leven die je haat. Je hoeft geen dingen te blijven doen waar je de kriebels van krijgt…

Het leven dat we hebben is beperkt,

besef je dat genoeg? 

Het is nooit te laat om het roer om te slaan. Het is nooit te laat om je waar geluk na te streven, ondanks de ervaringen en misschien wel trauma’s die je in je rugzak draagt. Het is nooit te laat om je innerlijke zelf te vinden en DAN… dan ga je voor jezelf en in je eigen normen succes boeken.

Zorg dat je eerst rust vindt en alles loslaat die zogenaamd een verplichting is.

Als je vrede hebt met wie je nu bent en wat je nu doet, ook als je weet dat het tijdelijk is, kun je de energie die je normaliter in de stress over “wat nog moet” gebruiken voor het dromen over “waar ik gelukkig van word”.

Wat betreft mezelf…

Ik ben op dit moment al 9 maanden huismama, maar voor mij is dit gewoon niet genoeg. Het gebrek aan opvang en de innerlijke strijd om de kinderen ‘weg te doen’ speelt me parten.

Ik leg me neer bij de situatie zoals ze is, ik leg me neer bij de slapeloze nachten, ik leg me erbij neer dat mijn baby nog een baby is en bovenal… ik leg me neer bij het idee dat ik mijn eigen ambities grotendeels aan de kant schuif, voor nu… want op een dag wordt het beter, op en dag heb ik weer meer ruimte…

Op een dag zal ik het mama zijn kunnen combineren met mijn business, een combinatie die me oprecht gelukkig maakt en op een dag zal ik veel duidelijker inzien welk voorrecht het geweest is om thuis te kunnen zijn voor de kinderen zolang ze het ècht nodig hebben.

En intussen doe ik op mijn tempo wat ik graag doe. Mijn waar geluk bevindt zich uiteraard in de eerste plaats binnen mijn gezin, maar in de tweede plaats word ik écht gelukkig als ik anderen kan helpen hún geluk te vinden.

Weet jij al wat jou echt gelukkig maakt?
Laat een reactie achter of comment onder deze post op instagram, ik ben HEEL benieuwd!

@positivelifewithbo op Instagram

Persoonlijke ontwikkeling & mindset coach

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *