succes bereik je met deze drie tips
ALLE,  MINDSET

MET DEZE 3 TIPS WORD JIJ SUCCESVOL

1. Weg met negativiteit

Het is geen rocket science en toch dringt het niet bij iedereen door dat je écht moet focussen op positiviteit. Dat moet je in elk geval doen binnenin je eigen gedachten en acties, maar daarnaast het is belangrijk dat je weg stapt van een negatieve omgeving.

Ik haal persoonlijk voldoening uit het idee dat ik mensen kan helpen met mijn positiviteit. Het geeft me een goed gevoel dat ik iemand energie kan geven, maar ik heb ook ingezien dat je in het leven niet iedereen kan helpen. Op het moment dat dat duidelijk wordt, moet je leren om afstand te nemen. Het heeft geen zin om je eigen energie ten koste te laten gaan van andere mensen die er uiteindelijk ook niets mee doen. Je moet je energie aan jezelf kunnen toevertrouwen en net meer energie halen uit je omgeving.

Ik zeg het wel eens vaker, maar je distantiëren van negatieve mensen betekent niet dat jij egoïstisch of ‘vol van jezelf’ bent. Het betekent gewoon dat jij voor jezelf kiest in het korte leven dat we krijgen. Het betekent dat jij van jouw leven iets succesvol wil maken en niemand mag dat in de weg staan.

2. Stel gerichte doelen

If you fail to plan, you are planning to fail.

Unknown

Ik ga hier zelf vaak de mist in. Soms moet ik mezelf eraan herinneren dat een eenvoudige to-do lijst zo veel kan betekenen!

Als je een droom hebt, kun je deze best duidelijk afbakenen en eventueel opsplitsen in één of meerdere concrete doelstellingen. Je ultieme doel kan zo ver weg liggen, waardoor je misschien denkt dat het niet haalbaar is… Please write it down: if you can dream it, you can do it!

Het is een kwestie van duidelijke tussenwegen vinden en jouw droomleven stap per stap op te bouwen. Een eenvoudige to-do lijstje kan je alvast enorm vooruit helpen. Voor mij persoonlijk werkt het als ik kleine taken kan afvinken en zo kom ik telkens dichter bij de volgende eindstreep.

Maak to-do lijstjes om een beter overzicht te hebben van welke taken je nog hebt. Doe dit voor alles wat je op een dag gedaan wil krijgen.

Jana Claus, mijn vriendin en meest positieve persoon die ik persoonlijk ken.

Om productiever te zijn, kan je een weekplanning maken en telkens op voorhand vast te leggen wat je die week gedaan wil krijgen.

3. Stress niet over een gemiste deadline

Overbelasting is echt niet goed voor ons en daar hebben we er allemaal al genoeg van! Het mag niet de bedoeling zijn dat dromen najagen stresserend voor je is. Trust the process en geniet vooral van de kleine stappen die je zet.

Soms wil je iets bereiken tegen een bepaalde datum, maar je zal zien of hebt al gemerkt dat dat niet altijd lukt of eenvoudigweg niet realistisch was. Verleg dan gewoon je deadline en keep going!

Er bestaan geen onrealistische doelen, alleen onrealistische deadlines.

Bo Ackaert

Het leven is een geschenk. Het echte “waarom” we hier zijn is een vraag waarop ik je geen antwoord kan geven, maar ik kan je wel zeggen dat tijd snel gaat… We zijn hier allemaal voor onbepaalde tijd, altijd te kort (zeker voor de nabestaanden) en daarom is het belangrijk dat we ook genieten van ons dagelijkse leven. Dromen is belangrijk, maar leef niet in de toekomst. Leef in het nu, bouw aan je toekomst.

Geniet nu én later, niet alleen later.

VEEL SUCCES!

Persoonlijke ontwikkeling & mindset coach

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *