Het kan in de huidige maatschappij echt een uitdaging zijn om altijd en constant vrolijk te zijn. De druk die ons opgelegd wordt om het geluk te vinden alleen al valt niet te onderschatten. Met de volgende 3 tips, help je jezelf alvast een handje om gelukkiger door het leven te gaan, want zeg nu zelf… Het leven is toch mooier als je ervan kan genieten?

1. Relativeer

Het nummer 1 belangrijkste zinnetje die ik dagelijks in hart en nieren toepas is ‘Alles is relatief’. Het is zo belangrijk om je dagelijkse leven, je dagelijkse frustraties, je dagelijkse angsten of je dagelijkse dipjes te relativeren. Je zet ze tegenover een andere situatie die moeilijker is en dan besef je dat je het toch niet zó slecht hebt. Zo kom je je negatieve gevoelens sowieso sneller te boven!

Relativeren betekent niet minimaliseren. Ik wil je zeker niet vertellen dat bepaalde problemen in jouw leven er niet toe doen. Toch moet je proberen omgaan met de tegenslagen in het leven door te beseffen dat het altijd erger kan.

2. Lach meer

Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen aanstekelijk is, maar waarom is lachen goed? De volgende drie puntjes geven aan waarom je vaker moet lachen.

  • Als je lacht komt endorfine vrij, wat trouwens ook gebeurt wanneer je beweegt (sport). Endorfines zorgen voor een ontspannend en pijnstillend effect op je lichaam. Hoorde je wel al eens iemand zeggen “Ik moet lachen van miserie”? Nu weet je dat het lachen effectief de fysieke of mentale pijn vermindert.
  • Je hersenen brengen lachen in verband met een positieve stemming. Zo kun jij al je gemoedstoestand bepalen voor je aan je dag begint.
  • Iemand die lacht is gewoonweg knapper. Dat zie je ongetwijfeld bij jezelf ook en dat zorgt ervoor dat je je zelfzekerder voelt. Een zelfzeker persoon voelt zich ook beter in z’n vel en zo is de cirkel rond!

Lach dus jezelf en het leven elke dag toe.

Hier lees je het volledige artikel waaruit ik bovenstaande informatie gehaald heb.

3. Werk aan jezelf

Fist things first. Veel mensen die ongelukkig zijn, willen altijd andere mensen gelukkig maken, maar vergeten aan zichzelf te denken. Als jij jezelf hierin herkent is het tijd om eens vaker ‘nee’ te zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf. We hebben allemaal maar één leven en het zou de bedoeling moeten zijn dat we zelf kunnen bepalen wat we ervan willen maken.

Kiezen voor jezelf betekent niet dat je anderen kwaad doet. Soms is het gewoon nodig dat je focust op wat jou gelukkig maakt. Durf eens kiezen voor jezelf en ondanks dat het moeilijk is, zal je snel merken dat je je beter voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *