ALLE,  PERSOONLIJK,  ZWANGERSCHAP

5 DINGEN DIE JE NIET MAG VERGETEN DOEN IN JOUW ZWANGERSCHAP

Negen maanden lijken eeuwen te duren wanneer je wacht op je kleine wondertje, maar voor je het weet, is die periode voorbij! Hier zijn vijf luchtige aandachtspunten tijdens je zwangerschap

1. Maak (heel veel) foto’s

Je lichaam verandert in functie van een groeiende baby. Wat voor de een al prettiger is dan voor de ander… De een ervaart de zwangerschap als iets heel aangenaam en intiem terwijl de ander voelt zich gewoon voelt als een walrus aan wal. Toch is het heel leuk om je zwangere lichaam op beeld vast te leggen, al is het maar om jezelf achteraf uit te lachen. Je maakt dit hooguit enkele keren mee en daarom vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan deze herinnering.

Je kan hiervoor een professionele fotograaf contacteren, maar je kan ook gewoon aan je vriendinnen, familie of partner vragen om foto’s van je te maken. Hieronder enkele voorbeelden.

Als je zelf foto’s maakt, kun je ze naar een hoger niveau tillen met mijn Lightroom fotofilters!

Ga daarvoor naar www.boackaert.be/lightroom

2. Geniet van quality time

Ja, het is makkelijk gezegd en naast de vervelende kwaaltjes ben je ook gewoon ongeduldig om je kleintje ein-de-lijk te kunnen ontmoeten… maar toch mag je niet vergeten dat je hele leven zal veranderen van zodra je bevallen bent. Het zal nooit meer zijn zoals tevoren. Zelfs tijdens je date nights, vraag je je af of de oppas wel alles onder controle heeft en of ze niet vergeet om je kindje te zeggen dat mama zeker terug naar huis komt. Onvermijdelijk draag je vanaf dat moment altijd en overal een extra bezorgdheid met je mee. Geniet dus van de tijd die je nog hebt met je partner zonder kindje(s) (lees: zonder zorgen) en probeer de rust in huis volledig in je op te nemen.

3. Laat je helpen zonder schuldgevoel

Als andere mensen zien dat je zwanger bent, zijn ze al snel geneigd om je te helpen bij kleine acties zoals iets oprapen of voor je gaan halen. Ook wanneer het ergens verboden is om naar het toilet te gaan, toon je gewoon je buikje en ik garandeer je dat jij wel mag gaan 😉 Ergens mag je stiekem wel genieten van die extra hulp en aandacht, want van zodra de baby er is, komt er weer veel meer op jouw schouders terecht.

Geniet ook van de extra hulp in huis, van je partner, van familie… want rust is echt heel belangrijk tijdens je zwangerschap. Je lichaam maakt tenslotte een volledig mensje! Dat mag je niet onderschatten.

4. Trek je niets aan van wat anderen zeggen

Iedereen ervaart zwanger zijn anders. De een heeft het negen maanden enorm zwaar en de ander huppelt rond tot de laatste dag. Niemand heeft het recht om jou een slecht gevoel te geven als je rust. Als er één moment is in je jonge, gezonde leven waarop je je absoluut niet slecht hoeft te voelen als je gewoon languit in de zetel gaat liggen, dan is het wel tijdens je zwangerschap!

Vooral oudere mensen kunnen je hierin op de zenuwen werken, maar trek. het. je. niet. aan. !

5. Werk leuke projecten uit

Je hoeft niet creatief te zijn om leuke knutselwerkjes, filmpjes of video’s te maken. Je kan online meer dan genoeg inspiratie opdoen.

  • Maak of koop een boek waarin je je zwangerschap vastlegt zoals in een dagboek
  • Maak foto’s of video’s die je nadien opnieuw kan maken als je baby geboren is
  • Bereid een ‘groei boekje’ voor, waarin je mijlpalen van je baby-peuter-kleuter zal vastleggen
It was worth the wait.

Deze dingen zijn niet alleen leuk voor later, ze houden je ook bezig, waardoor je minder aan je eventuele klachten en kwaaltjes denkt 😉

Een Instagram pagina waarop je veel voorbeeldprojecten terug vindt is https://www.instagram.com/justmummies/

Heb je nog meer leuke tips? Laat het weten in de comments hieronder!

Persoonlijke ontwikkeling & mindset coach

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.