ALLE,  MINDSET

WAT ALS JE NIET MOÉST GAAN WERKEN?

Het hele dagelijkse leven kan aanvoelen als een verplichting. Het is soms lastig om bepaalde taken op je schouders te nemen, maar ook de vervelende klusjes moeten gedaan worden. Het is een kwestie van relativeren en dat kun je leren!

1. “Ik moet weer gaan werken vandaag”

Waarom zeg je niet: “Ik mag gaan werken vandaag” want je mag van geluk spreken dat je überhaupt een job hebt waarvoor je betaald wordt. Toch?

2. “Ik moet kuisen vandaag”

Je kan dit even goed anders bekijken, “ik mag mijn huisje kuisen vandaag, mijn eigen stekje”. Niet iedereen kan dat! En tussen ons 😉 wat je zelf doet, doe je beter. Toch?

3. “Ik moet weer vroeg opstaan”

Ja, maar waarom moet je vroeg opstaan? Omdat je ‘mag’ gaan werken? Omdat de kinderen waar je altijd al van droomt naar school moeten? Omdat je een afspraak hebt?

Vroeg opstaan is een kans om je dag succesvol te mogen beginnen. Als je vroeger op bent, krijg je meer gedaan. Toch?

Conclusie

Bekijk het leven als een geschenk! Het is mooi dat we capabel zijn om te werken, een inkomen te verwerven, onszelf en misschien wel een gezin te onderhouden. Het geeft je voldoening als je opgeruimd hebt, als je gekuist hebt… dat brengt rust, of niet?

Tuurlijk is het soms eens lastig en tuurlijk wil je soms liever helemaal niets doen, maar alles draait om relativeren. Je komt tot besef dat het ‘allemaal zo erg niet is’ en dan kom je de dag wel door.

Ik heb mezelf geleerd om mijn eigen geklaag om te zetten in dankbaarheid. Onze hersenen kunnen maar één gevoel tegelijkertijd uiten, kies daarom zelf welk gevoel jou mag overmeesteren 😉

Persoonlijke ontwikkeling & mindset coach

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *